Log in
Seblog.nl

Seblog.nl

The number of slices of German bread and the number of slices of Junger Gouda mild-würzig are off by one. Tomorrow will be a sad day.

Het moest natuurlijk eens fout gaan, zeker in Duitsland. Daarnet kocht ik per ongeluk iets met vlees erin en kwam er pas achter toen ik ervan had gegeten. Ik heb er nog van proberen te genieten ('Ik heb er nu toch al voor betaald en van gegeten, het kwaad is geschied.' en gebakken ham miste ik stiekem), maar het smaakte heel raar. Voorlopig ben ik dus weer vegetarisch.

Het voordeel van in een hostel zitten tijdens het Songfestival is dat je van zo'n beetje alle deelnemende landen wel iemand kan spreken. Dat is pas Eurovisie. Helaas nog geen Portugees gezien.

Betreffende de rivier bij Düsseldorf

Dit weekend ben ik in Düsseldorf te vinden voor de IndieWebWeek. Het is hier heel mooi weer (van het soort om over naar huis te schrijven, dus bij dezen) en dat maakt het een heel mooie stad. Steden zijn gewoon mooier bij mooi weer.

Op mijn eerste stadswandeling heb ik een beetje een atypische route gemaakt, waardoor ik een vreemd beeld van de stad kreeg. Maar dat is het punt: Düsseldorf heeft best wel veel verschillende kanten. Drukke straten met veel zelfstandige zaken waarvan merendeel bakkerij, de Japanse wijk waar al die zelfstandige zaken vol kana en kanji staan, het dure winkelcentrum Kö en grote bankgebouwen langs de Königsallee, het oude centrum waar 'gewoon' alle ketens zitten en dan tot slot de rivier.

Ik weet niet of ik in Düsseldorf zou willen wonen, maar toen ik de rivier zag voelde ik me thuis.

Vrijwel direct bedacht ik me dat ik eigenlijk al gewoon naast deze rivier woon. Het enige is dat hij hier de Rhein heet en bij mij de Waal. Ik heb daar voor een vriend de volgende infographic van gemaakt:

Dit water, dacht ik stellig, dit water is gewoon in Nijmegen geweest. Of ja, bijna dan, want de rivier stroomt de andere kant op.

Meer laden