Log in
Seblog.nl

Seblog.nl

Voor oktober en november is de [trailrun challenge van AV Cifla](https://www.cifla.nl/uitslag-trailrunchallenge-september/) om Strava art te maken. Ik deed mee en maakte [dit Melkmeisje van Vermeer](https://www.strava.com/activities/8040654139).
Fietslampje gerepareerd met een strategisch geplaatst propje papier.
Het is zowel lente als winter tegelijk. Het is 10 graden maar er ligt nog sneeuw. Halverwege mijn fietstocht waren mijn handschoenen en sjaal te warm, maar ik moest op diverse plekken afstappen om dat er te veel (drassige) sneeuw op het fietspad lag. + 2
Vandaag nog wat foto's gemaakt van het hoge water in de Waal. Het lijkt erop dat het water nu snel gaat dalen, dus vandaag was het hoogste punt. Het was ook vrij koud. + 2
De Waal is weer hoog, dus ik ging kijken. Ik zou eens werk moeten maken van het importeren van mijn oude Facebookposts, dan zou ik hier kunnen linken naar een album van januari 2011, toen de Waal nog hoger stond. Dennis schreef daar toen [de serie 'Eilander worden'](https://denieuwes.com/2011/01/11/eilander-worden-1/) over, die gelukkig nog online te vinden is.

De Waal gaat nog wel iets hoger worden, maar het is nog maar de vraag of de gehele Waalkade onder gaat lopen. Vanaf morgen gaat wel 'de poort' dicht, hoorde ik, en zijn dus grote delen van de Waalkade alvast niet meer te bereiken. Morgen weer een rondje doen, toerist in eigen stad. + 3
Laatste avondwandeling? #avondklok
2020 zou het eerste jaar in mijn leven zijn geworden dat ik niet naar het buitenland ben geweest. Dat moest ik nog even rechtzetten.
Dag 15. Toch gaat werken zonder foto erbij ook steeds beter.

(Oké, wel even naar het haar van Kageyama gekeken.)
Dag 14. Klaar met alles. Ik begon dit ook een beetje als: hierna is het kerst en dan vaccin. Lijkt toch weer anders te liggen.

Vandaag gewoon iets snels. Naar een foto. Zwart en wit op grijs, alsof het analoog is: geen undo’s en geen gum. Morgen weer een dag.
Dag 13. Fuck it, #yaoi.

Hier heb ik zelf een persoonlijke band mee, want als 14-jarige kwam ik er via yaoi achter dat ik jongens interessant vond. Ik had vooral plaatjes van Shinji Ikari uit Neon Genesis Evangelion, hoewel ik die anime pas jaren later keek. Hier dus met Kyo-kun, uit Fruits Basket, mijn huidige crush.
Dag 12. Vandaag komt gewoon niet af. Tot nu toe werk ik hier 3 à 4 uur per dag aan (gister zelfs 6), maar nu ben ik na 3:45 uur op de helft en ik wil hem niet afraffelen, want het gaat zo lekker.

Dus hier een schets uit november, morgen nieuw werk.
Dag 11. Hij wil best iets voor je inschenken, maar hij vraagt zich af of je genoeg credits hebt.
Dag 10. Iets meer kleding vandaag, maar ja, Spiderman is toch wel de halfnaakte jongen waar het allemaal mee begon, als je terugkijkt. #fanart
Dag 9. Je moet het allemaal in perspectief plaatsen. Nog best lastig, want zonder foto gedaan. Er stond ook nog een andere jongen op de schets maar dat kreeg ik helaas niet meer af. Nu kijkt de twink gewoon naar jou, hij wacht op je.
Dag 8. Jullie snappen dat deze hele onderneming stiekem een excuus is om dit soort foto’s grondig te bestuderen.
Dag 7. De jongen van vandaag was gewoon een beetje laat. Uiteraard naar een foto en uiteraard totaal anders uitgekomen.
Dag 6. Poging tot anatomisch correcte twinks. (Dit is echt niet makkelijk, waar ben ik aan begonnen?)
Dag 5. Het is Kyō-kun uit Fruits Basket! Hoofd is volledig gejat (‘drawn with reference’ zeggen ze dan), maar ik heb nog geen eigen stijl gevonden dus moest hij vooral een beetje lijken. Nu ook met armen.

Ze gaan niet allemaal zo volledig afgewerkt zijn, weet ik nu al.
Dag 4. Deze is op basis van een foto, want hij begon als studie, maar niets overgetrokken en de belichting heb ik verder uit mijn hoofd gedaan. Best blij mee.
Dag 3. Mijn vader (tekenleraar) zei altijd dat je bij tekenen vooral moet weten wanneer je moet stoppen. Dus hier halverwege het haar gestopt, omdat ik het zo ook wel mooi vond al.

Hij doet me denken aan Suga uit Haikyu nu hij 'af' is. Misschien later nog meer echte ‘fanart’.
Meer laden