Log in
Welkom op Seblog, het weblog van Sebastiaan Andeweg. Ik ben een schrijver en nerd uit Nijmegen. Ik ben ook te vinden op Twitter, Instagram en nu en dan op LinkedIn. Als ik code schrijf staat dat op Github en als ik rondjes ren staat dat op Strava. Ik zit stiekem ook weer op Facebook na 2,5 jaar weg te zijn geweest.

Kort

Het voelt toch wel heel bevredigend om na je werk naar huis te fietsen en met je vuist naar de overvliegende straaljagers te schudden terwijl je ‘mijn belastingcenten’ mompelt.

Ik heb net mijn laatste € 15,50 bij een oliebollenkraam geruild voor twee zakken met een onbekende hoeveelheid oliebollen (maar: genoeg). Contantloos het nieuwe jaar in! #pinnenjagraag

Ik heb het idee dat de vloer in Hoog Catharijne expres gladder aanvoelt dan hij is, zodat mensen rustiger lopen en meer kopen. Dit komt het last-minute-kerstinkopen-doen niet ten goede.

Ik had niet tegen mijn tandarts moeten opscheppen over mijn hoge pijngrens.

Ik zag net een stelletje midden op straat staan zoenen en was geneigd “hetero’s!” te roepen, maar ik gunde het ze gewoon.

Ik weet niet precies hoe ze het klaarspelen, maar het #wintertuinfestival is ook dit jaar weer zó actueel en interessant.

Ik wil niemand zwart maken of de zwarte piet toeschuiven, maar het is tegenwoordig best normaal om racist te zijn. Als je dat nou eerst eens van jezelf erkent, dan kunnen we er daarna iets aan doen. Probeer ik ook.

Met je baby in de stiltecoupé.

Alsof er een engeltje over je oor staat te pissen.

Ik zag net een auto de verkeerde kant op knipperen en het was zo surreëel dat ik betwijfel of ik het ooit eerder heb gezien.

In de categorie veel te obscure woordgrappen: toen de trainer voorstelde dat we vandaag geen Tabata gingen doen dacht ik bij mezelf: 食べなかった.

Ik ben altijd wel tevreden met mezelf als Facebook mij mailtjes stuurt over statusupdates die ik nog niet heb gezien.

‪Wat zou verschil zijn tussen de CO2-uitstoot van een auto en het produceren van de boterhammen die ik extra eet omdat ik naar mijn werk fiets?‬

Apps die gegevens verzamelen zijn naar, maar nog naarder zijn apps waarvan je dacht dat ze gegevens voor je verzamelde, die niet exporteren, maar zelf de data nog wel vasthouden.

Ik ben dus fan van de : de zero-width non-breaking space. Zo krijg je je tweet wel vol.

Maar als die onafhankelijkheid doorgaat, komt Sinterklaas dan uit Spanje of Catalonië?

Nijmegen veryupt! Ik werd net voor de tweede maal in mijn leven ingehaald door een elektrische bakfiets.

Vandaag eerste werkdag dus hier een filmpje van mijn nieuwe held: Salaryman Man.

Iets in mijn hoofd zegt me dat als je je avocado moet pellen, hij nog niet rijp is. De rest schreeuwt JA MAAR DE SALSA MOET AF. #knorr

Ik vind het ook oneerlijk dat ik bij alle kant-en-klare quiches de kleine lettertjes moet lezen om te zien of er niet van die spekjes in zitten.

twitter.com/OscarKocken/status/915147344676605953
Meer laden