Log in
Welkom op Seblog, het weblog van Sebastiaan Andeweg. Ik ben een schrijver en nerd uit Nijmegen. Ik ben ook te vinden op Twitter, Instagram en nu en dan op LinkedIn. Als ik code schrijf staat dat op Github en als ik rondjes ren staat dat op Strava. Ik zit stiekem ook weer op Facebook na 2,5 jaar weg te zijn geweest.

Kort

De algoritmen voeren me opeens advertenties voor musea. Alleen las ik eerst 'Museum de Fundate'. Note to self: minder Grindr, meer cultuur.

Ik dacht even dat iemand een ironische foto van een hoekbank op Instagram had gezet, maar het bleek een welgemeende advertentie.

Mailtjes met 'bestelling' en 'bestselling' zijn verwarrend.

Het gebruik van 🍆 in de betekenis 'aubergine'. Ach ja.

Het voordeel van huisgenoten hebben: op een bepaald moment ligt er een fidget spinner in de woonkamer en kan je ongestoord uitproberen waar alle fuzz nou about was.

'Het is gezond om af en toe een stukje pure chocolade te eten.'


-eet een hele reep en is de rest van de avond misselijk-

Twee meisjes op de fiets langs een wegafzetting: ‘echt letterlijk niemand fietst hier.’

De eerste Vierdaagsemilitairen kwamen net zingend door de straat. #vierdaagse #itgietoan

Die heerlijke drie minuten tussen onder de douche vandaan komen en weer plakken, daar doe je het voor op een dag als vandaag.

Oh, Japans op DuoLingo! やった!

Yaay, de langste dag!

Ik zit in een GUI-bui.

Dat je dan een nummer hoort dat je al heel lang niet meer hebt gehoord, dat je denkt o leuk, maar dat het niet dat nummer is, waardoor je het nummer nog steeds al heel lang niet meer hebt gehoord, soort van.

Het woord 'flikker' is eigenlijk best mooi als je het zonder negatieve lading probeert te lezen. Kunnen we dat niet hergebruiken? ✨🏳️‍🌈

Er wordt weer flink geregend vandaag.

De conducteur kon mijn nieuwe, ingecheckte ov-chipkaart – nog steeds in de ongeopende envelop – niet waarderen.

Is dit weer nou subtropisch of gewoon submarine?

'Hi LED-lamp,' mompelt net een man terwijl hij de Jumbo uit loopt. Het kon ook 'heil Hitler' zijn, zo onduidelijk was het wel. Toen ik hem aan keek klopte hij op mijn schouder. 'Heil LED-lamp!'

Hey @NS_online, ik heb net mijn nieuwe ov-chipkaart opgeladen zonder de brief te openen. En ik kon mijn geboortedatum uitlezen. Privacy?

Ik las 'feesten'.

Altijd als iemand vraagt ‘hoeveel?’ zeg ik in een gek accent ‘achtentwintig’. Vandaag ben ik jarig, u mag raden hoe oud.

Meer laden