Log in
Welkom op Seblog, het weblog van Sebastiaan Andeweg. Ik ben een schrijver en nerd uit Nijmegen. Ik ben ook te vinden op Twitter, Instagram en nu en dan op LinkedIn. Als ik code schrijf staat dat op Github en als ik rondjes ren staat dat op Strava. Ik zit stiekem ook weer op Facebook na 2,5 jaar weg te zijn geweest.

Kort

Je herkent de tot elektrische fietser bekeerde automobilist aan hun gewoonte om precies in het midden van het fietspad te blijven fietsen. Ze halen ook in via het midden van de tegenliggende rijstrook.

Na de bakfiets en de vouwfiets nu ook: de elektrische mountainbike, check!

Schijnrozen en mannengeur.

Potato potantis.

De NRC headlines van dit moment vormen een gek verhaaltje over Poetin, zijn vete met de maffia, en de grote grazers die er de dupe van zijn.

In het vakantiehuisje vier vaatwasblokjes in plastic op de bodem van de vaatwasser aantreffen.

Ik heb geprobeerd mijn zondagavond te redden door ouderlijk toezicht op mijn Nintendo Switch in te schakelen, maar nu zit ik al de hele avond talks van een Vim-meetup te kijken en alle toetsencombinaties mee te typen. #nerd

Je aansluiting missen omdat het spoor bezet is met de trein die je wilde halen. #treinleef

Als iedereen het advies van mijn huisbaas opvolgt en waardevolle spullen uit het zicht legt, hebben huisschilders een vertekend beeld van de Nederlandse welvaart.

Note to self: als je broodjes in een vergiet serveert ligt je bureau alsnog vol met kruimels.

In het verhoor riep Zuckerberg dat onze data van ons was en dat we het zo konden downloaden. Die download is meer om mensen tevreden te houden, bevat platgeslagen html – nog net geen pdf – en dus lastig te verwerken of exporteren, mocht je zelf nog iets anders met je data willen.

Als ik zo’n ironisch anoniem gamersaccount had zou ik nu tweeten: Legend of Zelda Breath of the Wild is zo goed, ik wil sondevoeding.

Ik speel nu Metroid Fusion (2002) op mijn oude Game Boy Advance. Het is weer even wennen, echte 32-bit zonder backlight, maar het is nog altijd een heel goed spel.

Trying out the beta of Indigenous, a Micropub iOS app by Eddie. I got it working so far, but boy, a lot of debugging on my side of things.

Draadloze hond.

Het is echt typisch zo'n dag om per ongeluk een kotatsu op eBay te bestellen.

TV-idee: programma met z’n relnicht die bij alles wat de deelnemers aanhebben roept ‘ach schat nee dat kan echt niet hou oppp met me’ en dat heet dan De Combi-nazi.

Ik dacht dat ik na de elektrische bakfiets het toppunt van yuppigheid had gezien, maar ik zag net een elektrische vouwfiets en nu weet ik het niet meer.

Kunnen we geen popup maken die na een halfuurtje opkomt en zegt: ‘sorry, you did not win the internet today, try again tomorrow.’

Diep in mijn MacBook heeft zich een stukje chocola vastgesmolten. Het ruikt zoet als ik Netflix kijk.

Het voelt toch wel heel bevredigend om na je werk naar huis te fietsen en met je vuist naar de overvliegende straaljagers te schudden terwijl je ‘mijn belastingcenten’ mompelt.

Meer laden