Log in
Seblog.nl

Kort

Mijn schermloze dag is nu officieel mislukt. Ik ging van 'geen scherm' naar 'alleen telefoon', maar toen zat er een bug in de code die moet bijhouden hoe veel ik gelezen heb vandaag, dus nu zit ik toch weer achter mijn laptop, in de code, met koffie, IndieWeb-dingen te doen.

Inzichten op de late avond: het probleem is niet dat ik niet op Facebook zit. Het probleem is dat jullie er allemaal wel op zitten, en dat normaal vinden.

En, min of meer door Tegenlicht van vanavond: zwart-wit denken los je niet op met grijstinten. Het tegenovergestelde van zwart-wit is kleur, een totaal andere manier van kijken.

En dat gaat dan dus niet over ‘Trump denkt zwart-wit’ of ‘mensen die Trump erg vinden hebben een psychose’, want dat is in zichzelf nog steeds zwart-wit. Dat relativeren (wat ik net deed) is denk ik een grijstint. Kleur is de nuance proberen te zien.

@bitsoffreedom Ik heb al bij twee evenementen de klantenservice gemaild omdat hun ticketsysteem me verplicht om geboortedatum en geslacht in te vullen, vaak omdat ze hun ticketverkoop hebben uitbesteed. Hebben jullie daar toevallig een blogpost of pagina voor waar naar kan linken?

Ik weet het niet hoor jongens. Ik heb zojuist een stukje van 418 woorden geplaatst onder de categorie '100dagen500woorden', maar ik vind het gewoon gênant. Ik geef jullie de eerste zin:

Ik weet niet, maar op een of andere manier is een codehoofd gewoon een heel ander soort hoofd dan een schrijfhoofd.

Het is zo'n typisch stukje over schrijven. Daar schrijf ik er heel veel van en die probeer ik zo min mogelijk te publiceren. De bedoeling van deze challenge was dat er wat meer creatiefs naar boven kwam. Maar goed, bij proberen hoort falen. En daarna opnieuw proberen.

Dus denk dat ik dit deel van de 100 dagen ga omgooien. Het andere deel gaat prima en zie ik 'makkelijk' tot de 100 komen, maar dit deel voelt verkeerd. Naast '500 woorden' heb ik toch ook een soort kwaliteitskeurmerk voor ogen en dat kwaliteitskeurmerk is ten eerste niet reëel voor 500 woorden, 100 dagen lang, naast minimaal 5 uur zakelijk websites bouwen én je eigen weblog verbeteren, en ten tweede eigenlijk ook volstrekt irrelevant.

Mijn productiefste tijd ooit was juist een tijd waarbij kwaliteit 'och' was en waarbij het er om ging dat je er was en dat je dingen maakte. (Ik refereer hier aan het legendarische Waai.) Daarom ga ik dat gewoon schaamteloos opnieuw proberen: #100dagenwaaien.

Er volg zometeen een haiku om te beginnen met dag 2. (Want zo gaan die dingen.)

Hoi LinkedIn, ik was een beetje vergeten dat ik hier ook een profiel had, maar als het goed is is alles nu weer een beetje up-to-date. Ik bouw tegenwoordig dus websites bij Sebastiaan Andeweg websites en schrijf teksten bij Sebastiaan Andeweg teksten. Mijn eigen professionele site staat nog op het lijstje, maar tot die tijd kan je informeel op Seblog.nl kijken.

Ik denk al de hele dag dat ik mijn verjaardag zie staan, maar het is 3 januari, niet 3 juni. En ik ben niet eens halfjarig, want 6 + 6 = 12.

Meer laden