Log in
✊🏿
Seblog.nl

Kort

Mag ik jullie even lastig vallen met #animalcrossing? Dit is mijn uit de hand gelopen hobby... Nook wilde er maar 5 hebben, maar ik vond veel meer beesten.

Inmiddels is zijn vriend Blathers op mijn eiland neergestreken, omdat die wel potentie zag in mijn verzameldrift. Probleem is alleen: hij wilde er maar 15 hebben en is nu druk bezig met de papieren voor een museum.

Dus voor de time being heb ik de boel maar even bij hem voor de tent neergezet. Wat ik zeg: uit de hand gelopen hobby.

De fossielen die ik vond laat ik wel even lekker thuis. Zou niet willen dat ze nat worden!

Ik heb Animal Crossing en een week vakantie genomen en hou nu tegen collega’s vol dat dat zo gepland was, maar ik vrees nu al dat de grap me gaat inhalen en ik inderdaad de rest van de week op mijn eiland zit.

Ja ik speel dus sinds een tijdje piano. Ben nu bezig met ‘The Entertainer’ van Scott Joplin.

– Hm, dat ken ik niet...

Tuurlijk wel, dikke tieten kartoffelsalat.

– O die!

O jee, ik heb bij de AH twee Ben&Jerry’s gekocht omdat ze in de bonus waren, maar er past er nog maar één in de vriezer. Wat nu?~~

Het hele punt van zo’n mondkapje ook over je neus dragen is natuurlijk dat je dan te weinig lucht krijgt als je verkouden bent. In dat geval moet je namelijk gewoon lekker thuisblijven.

Een déjà-vu hebben tijdens het lezen van berichten over corona is echt heel creepy. Ik hou maar even vast aan het idee dat ze veroorzaakt worden door te weinig slaap.

Ik moet toch ook een beetje terugkomen op wat ik net dacht over de koning. Hij deed het heel goed en het was een indrukwekkende rede, maar ik weet ook niet zo goed wat ik er nou mee moet.

Het meest geciteerde stukje:

Het minste wat we kunnen doen is: niet wegkijken. Niet goedpraten. Niet uitwissen. Niet apart zetten. Niet ‘normaal’ maken wat niet normaal is. En: onze vrije, democratische rechtsstaat koesteren en verdedigen. Want alleen die biedt bescherming tegen willekeur en waanzin.

Het is zo gek dat dat enerzijds kan worden gelezen als een heel verbindende boodschap: zet niet, zoals we dat 80 jaar geleden deden met de Joden, een groep apart. Zie de mensen als mensen. Zoiets.

Maar tegelijkertijd zijn daar dat woord ‘wegkijken’, wat dus echt zo’n term is die gebruikt wordt om moslims in een hoek te duwen, momenteel. En dat ‘normaal’ tussen aanhalingstekens. Ik kan dat ook ontzettend homofoob lezen, want zo wordt dat ook wel gebruikt.

Ik weet gewoon eigenlijk niet goed wat ik ermee moet.

De volgende dag pas zag ik ook de toespraak van Grünberg. Zijn boodschap staat natuurlijk los van die van de koning, maar de boodschap is wel duidelijk. Ik laat deze post hier wel staan, want ik blijf het een gekke bewoording vinden.

Ik roep al een tijdje dat dingen maken helpt, vooral tegen mezelf geloof ik, maar vergat daarbij het huis te stofzuigen. Het huis stofzuigen helpt óók.

Het is natuurlijk geen geheim dat alles wat je bedenkt al bestaat. Er waren tijden dat ik daar heel bedroefd van werd, want wat maak je zelf dan nog? (Tip: het zit in de uitvoering.)

Een paar weken geleden bedacht ik me dat het tof zou zijn als er een videobel-app was waarbij je alle deelnemers op een kaartje plot. Je kan dan op dat kaartje aangeven waar je bent, en hoe dichter je bij iemand staat, hoe beter je diegene hoort. Zo kan je toch nog een beetje samenkomen met een groep mensen, zonder dat je gelijk een voorzitter nodig hebt.

In zijn nieuwsbrief OPEN wijst Frank ons erop dat iemand exact dat gemaakt heeft. Scheelt mij weer uren in WebRTC frotten. Aanschouw Online Town. Binnenkort eens uitproberen.

Juist nu heeft de brandmelder besloten elke minuut twee piepen te geven, tot ik het batterijtje vervang, van het type dat ik niet in huis heb. Ik wil helemaal niet in een bouwmarkt zijn voorlopig.

Net terug van hardlopen en wil nog snel naar de AH voor hij dicht gaat, maar ik moet nog douchen. Maar dan: há, ze moeten toch allemaal anderhalvemeter van me vandaan blijven.

Ik heb ook maar even Pesten aan de Spellendoos toegevoegd, want daar had ik eigenlijk alle onderdelen al voor. En het leuke is: elke speler heeft een hand, er is een trekstapel, een aflegstapel en een plek open op tafel... hiermee kan je vast ook een hoop andere kaartspellen spelen die ik zelf niet eens ken.

Ik heb net Machiavelli toegevoegd aan de Spellendoos! Daar had ik een paar nieuwe features voor nodig, die ik dus nu ook heb:

  • Je kan nu de beurt doorgeven aan een willekeurig persoon. Achter elke speler staat een knop 'nu' en als je daar op klikt is die speler direct aan de beurt. De volgorde van de beurten blijft hetzelfde. (Dit was nodig omdat in Machiavelli de koning uit de vorige ronde de nieuwe ronde begint.)

  • Er zijn nu twee verschillende types kaarten ('gebouwen' en 'rollen') die niet door elkaar heen mogen lopen. Qua uiterlijk zie je er nog niet zo heel veel van, maar het is dus onmogelijk om een rol als gebouw te spelen.

  • De sectie 'Rollen' toont alle kaarten die er liggen alleen aan de speler die op dat moment de beurt heeft. Dit is nodig, omdat je in het echte spel dus een steeds kleiner wordende stapel doorgeeft tussen de spelers, die de anderen dus niet mogen zien.

  • En verder nog wat cosmetische aanpassingen gedaan voor de player-area's: er zit nu een rand omheen zodat je beter ziet waar hij begint en eindigt.

Hopelijk is het hiermee een beetje te spelen. Het is gek dat je dus eerst steeds de beurt door moet geven langs alle spelers om de rollen te verdelen, en dan de beurt moet geven aan specifieke karakters, maar volgens mij zijn alle ingrediënten aanwezig!

Ik verbaasde me net dat het nog steeds zo werkt dat als er iets op de keukentafel ligt, je ernaar toe moet lopen om het te pakken. Dat is gewoon nog hetzelfde.

Meer laden