Log in
Seblog.nl

Kort

Goed stuk van Maxim Februari in NRC: Gruwelijk misverstand: ‘privacy’ is het punt niet.

Als je het land gaat besturen met data, en dat zal in deze nieuwe coronasituatie versneld gaan gebeuren, moet je goed bedenken wat dat betekent voor de fundamentele beginselen van de rechtsstaat. Voor het legaliteitsbeginsel, de toegang tot de rechter, de betrouwbaarheid van de overheid en het recht op gelijke behandeling. ‘Privacy’, met zijn associatie van een luxe privéleventje, beschrijft dat terrein in de verste verte niet.

Met name dat punt dat 'privacy' eigenlijk niet de juiste term is omdat het verkeerde associaties oproept. Met lekker naakt in een tuin in Zuid Frankrijk kunnen zitten, zonder dat iemand het ziet, inderdaad. Enfin, lees het stuk zelf.

Ik heb ontdekt dat ik weekboodschappen eigenlijk heel erg fijn vind. Veel goedkoper dan elke dag naar de AH gaan. Zoals gewoonlijk eet ik direct bij thuiskomst alle snacks op en wat er overblijft is gezond eten voor de rest van de week. (Ik snak wel naar snacks nu.)

Net weer voor een paar dagen boodschappen gedaan – normaal ga ik elke dag – en nu dus genieten van mijn guilty pleasure: een wegwerpbeker ijskoffie.

So another thing about this leap year is that it makes March 6th the 66th day of the year. (Sadly, strftime('%w') is 5 today.)

Fri 06 066 16:06

Er zijn zo veel 5k-apps die beginners vertellen wanneer en hoe lang je moet hardlopen om vijf kilometer vol te houden. Ik mis een Couch Potato app, waarin je bijhoudt hoe lang je op de bank hebt gelegen met een zak chips, zodat ik weet wanneer ik weer geen 200 meter vooruit kom.

NERDPROBLEMEN: IK HEB MIJN CAPSLOCK GEMAPT NAAR ESCAPE, WANT DAT IS HANDIGER MET VIM. ECHTER, OPEENS HEEFT MIJN MAC BESLOTEN DAT CAPSLOCK AAN STAAT EN NU KAN IK 'M NIET MEER UITZETTEN OMDAT IK DAN OP ESCAPE DRUK.

Nice: there's a difference between Laravel's Str::title() and PHP's native ucwords(): the first also lowercases the rest of the word, while the latter keeps the casing as is.

We then realized our Javascript capitalize() helper function had a bad name: what behavior should that one have? Return a City object which has a capital with the name of the given string?

Het leuke aan het OV is dat het het dichtst bij alternatieve universums komt van wat we in het dagelijks leven hebben. ‘Hoe laat was ik in X geweest als ik die trein had gehaald?’ is met redelijke zekerheid te beantwoorden.

Ik, terwijl ik mijn veel te warme laptop na een nacht van de lader haal: ‘Wat heb jij zitten doen? Jij hebt naar mijn foto’s zitten kijken hè?’ Laptop zegt niets terug.

‪Ik heb één klok in mijn huis die niet zelf naar wintertijd gaat. Het was leuk om te zien hoe laat het ‘eigenlijk’ was, vond ik, voor een paar weken. Nu heb ik ‘m op lokale zonnetijd gezet, dat voelt echter.‬

Meer laden