Log in
Seblog.nl

Laatst ingecheckt in Nijmegen:

Station Nijmegen

Meer checkins »

Blog


English

Seblog.nl

img_0658

In het vakantiehuisje vier vaatwasblokjes in plastic op de bodem van de vaatwasser aantreffen.

Seb vindt een foto leuk.
Seb gaat naar IndieWebCamp Nürnberg op zaterdag 20 oktober 2018.
Seb gaat naar IndieWebCamp Düsseldorf 2018 op zaterdag 5 mei 2018.
Seb vindt dit leuk.

Ik heb geprobeerd mijn zondagavond te redden door ouderlijk toezicht op mijn Nintendo Switch in te schakelen, maar nu zit ik al de hele avond talks van een Vim-meetup te kijken en alle toetsencombinaties mee te typen. #nerd

Seb vindt dit leuk.

Je aansluiting missen omdat het spoor bezet is met de trein die je wilde halen. #treinleef

Als iedereen het advies van mijn huisbaas opvolgt en waardevolle spullen uit het zicht legt, hebben huisschilders een vertekend beeld van de Nederlandse welvaart.

Note to self: als je broodjes in een vergiet serveert ligt je bureau alsnog vol met kruimels.

Blobs van bytes

Ik had het net met Martijn over file streams om posts op te slaan, en hij merkte op dat files – wat je er ook in stopt – uiteindelijk ook maar blobs van bytes zijn. Waarop ik zei dat alles op je computer uiteindelijk ook maar blobs van bytes zijn.

  • "Omg Facebook is tracking me" → blob van bytes
  • "Kijk dit kattenplaatje" → blob van bytes
  • "Belastingaangifte doen" → blob van bytes

Op dat niveau is het best eng. Aan de andere kant... alles in de 'echte' wereld kan je op dezelfde manier vertalen als 'het verplaatsen van moleculen', en dan is het even eng. Uiteindelijk is het de mens die er betekenis aan geeft.

In het verhoor riep Zuckerberg dat onze data van ons was en dat we het zo konden downloaden. Die download is meer om mensen tevreden te houden, bevat platgeslagen html – nog net geen pdf – en dus lastig te verwerken of exporteren, mocht je zelf nog iets anders met je data willen.

Als ik zo’n ironisch anoniem gamersaccount had zou ik nu tweeten: Legend of Zelda Breath of the Wild is zo goed, ik wil sondevoeding.

Ik speel nu Metroid Fusion (2002) op mijn oude Game Boy Advance. Het is weer even wennen, echte 32-bit zonder backlight, maar het is nog altijd een heel goed spel.

Seb vindt dit leuk.
Seb vindt dit leuk.

Trying out the beta of Indigenous, a Micropub iOS app by Eddie. I got it working so far, but boy, a lot of debugging on my side of things.

Meer laden