Log in
Seblog.nl

Seblog.nl

De oorkussens van mijn Bose QuietComfort 35 II waren na twee jaar dagelijks gebruik echt helemaal versleten en aan één kant zelfs opengesprongen. Jammer, want het is echt een geweldige koptelefoon. Maar gelukkig kon ik nieuwe oorkussens bestellen, en die zijn net binnen.

Nieuwe dingen kopen geeft altijd een korte kick, maar het zorgvuldig oppoetsen en het vervangen van kapotte onderdelen van een ding dat je dagelijks gebruikt voelt veel fijner. Hij is weer echt als nieuw. Op naar de volgende twee jaar.

Disney+’s algorithm still hasn’t figured out I’m binge watching all Marvel Cinematic Universe movies in chronological order. Luckily there is Wikipedia for the list.

Over Apple Workouts exporteren naar Strava

Als een mens langs een kanaal hardloopt, maar hij heeft geen hardloophorloge om, bestaat die hardloopsessie dan wel?

Sinds ik een nieuwe iPhone heb doet de Strava-app voor mijn Apple Watch het niet meer. Ik heb 'm al diverse keren opnieuw geïnstalleerd, ingelogd, uitgelogd, opnieuw gekoppeld, maar hij blijft in hetzelfde "meld je aan!"-scherm hangen. Anderhalve week geleden ben ik daardoor hartslaggegevens 'verloren' tijdens een 5k wedstrijd hier in de buurt. (Had ik maar meer moeten trainen, was ik er eerder achter gekomen.) Ik dacht dat ik het gefixt had, maar toen ik net weer een rondje wilde maken bleek hij nog altijd in die stand te zitten.

Dus ik terug naar huis.

Ik ben misschien een beetje te obsessief met het meten van mijn hardlooprondjes, maar ik wil ze gewoon opslaan. Hardlooprondjes is momenteel het enige data-type dat ik nog niet op mijn weblog post (al zou ik ze als privéposts houden denk ik). Maar ik deel ze allemaal braaf op en met de site Strava.

Strava is een hele fijne site om achteraf naar je hardloopdata te kijken. Er zijn heel veel overzichtjes, mooie kaartjes, en als je ze extra geld geeft maken ze ook nog leuke grafiekjes voor je. Voor opnemen moet je echter totaal niet bij hen zijn: zelfs als de Apple Watch-app het had gedaan, doet hij nog altijd onder voor de software van de TomTom Runner 2 (RIP).

De Apple Watch heeft zelf dus ook een native app om workouts mee vast te leggen, maar Strava importeert dus niet vanaf de HealthKit app. Ik roep dus al een tijdje te pas en te onpas dat ik me nog eens ga verdiepen in Swift en programmeren voor de Apple Watch, om zelf dan maar een app te maken waarmee ik kan hardlopen zoals ik met de TomTom kon.

Maar, tijdens een vurige zoektocht over het internet, in hardloopkleding en al, vond ik HealthFit, een app waarmee je wél je Apple Workouts naar Strava kan overzetten. Ik heb er net een rondje mee hardgelopen en hoewel ik nog niet álle functies van de TomTom terugzie, komt dit toch wel verdraaid dichtbij. En het ziet er sowieso fancyer uit met die kleurtjes.

Bovendien heeft de app nog veel meer export-targets, waaronder iCloud Drive en e-mail. Dus nu zit ik met binary pattern-matching in Elixir te kijken wat ik allemaal met een .fit bestand kan aanvangen. Wie weet ooit nog eens hardlooprondjes hier!

‪Just had a nice moment of “hey I know nothing about z-index, but I know it does not work the way you think it works”, and then being able to help someone out by Googl’ing up this MDN page.‬

‪You don’t need to know everything, just remember where the weird things‬ are.

‪There is a bit of a design flaw in Apple Pay with FaceID. With TouchID and on the Watch, the verification is tactile, but with FaceID I have to shift my attention to my phone to activate. Most of the time, I see the amount I’m paying in a flash, way too late if it were incorrect.‬

Meer laden