Log in
Seblog.nl

Kort

Bekend van de sauna: hogere luchtvochtigheid voelt heter aan. Waarom zette ik dan vanochtend de wasmachine aan? Nu hangt de was hier in de woonkamer te walmen.

Nu de tippelzone naast kantoor dicht is voetballen er shirtloze studenten. Ik vind deze verschuiving van lustobjecten prima.

Hardlopen door de natuur zónder podcast, dat is pas leven. Koptelefoon is nergens voor nodig, mijn hoofd speelt vanzelf de overture van Princess Mononoke.

Mogen de kroegen en clubs weer open? Mijn buren besmetten elkaar toch wel, en dan ben ik van dat geschreeuw van die tuinfeesten af.

Mensen in de Albert Heijn zijn echt levensmoe. Ik was er heel kort vier broodjes pakken en zeker vier keer stond er opeens iemand minder dan een meter naast me. Het voelt heel onprettig.

Ik: heel veel niezen en snuiten, buiten geen pluizen in de lucht. Toch corona in plaats van hooikoorts?

Weeronline:

Iedereen zegt wel dat nuance niet sexy is, maar ik moest net bijna huilen van dit filmpje, zo krachtig. Nuance is sterk en leidt tot juistere benadering van situaties. Neem je tijd, achteraf valt er genoeg te herstellen indien nodig, maar doe vooral zelf niet iets onherstelbaars.

Gaat me dus om wat de agent zegt. Het omgooien van een standbeeld is minder genuanceerd, maar net als de agent begrijp ik die actie. (Dat standbeeld had inderdaad op een politieke manier verwijderd moeten worden, maar eigenlijk ook al best een tijd geleden.)

Mijn hoofd deed het net inderdaad: ik was even oprecht verbaasd dat we een zwarte ambassadeur hadden. Dat is zo fout op zo veel punten.

We leren te veel dat racisten slechte mensen zijn. Want niemand denkt van zichzelf dat ie een slecht mens is. Het is beter om te leren dat racisme overal is, ook in jouw hoofd. Racistische gedachtes definiëren niet wie je bent, maar je moet ze wel blijven opsporen en ontkrachten.

Ik ben voor het eerst weer een dagje naar kantoor geweest, op de fiets, en heb vandaag meer mensen gesproken dan in de afgelopen 3 maanden. Ook: voor het eerst sinds 3 maanden langer dan 3 uur niet thuis geweest. Bizarste is wel dat het voelt alsof ik hier gister nog was.

Ik ben jarig en dat betekent dat er een bepaalde foto van een student en een tank bijna ook 31 is geworden. ‘China!’, roept Trump, maar hoe dicht bij een Amerikaanse foto zijn we?

Kreeg ik zojuist echt een breaking-news-notificatie van de publieke omroep, die me uitnodigt om naar een livestream te kijken hoe mensen op een terras gaan zitten?

Mag de Nijhoffprijs volgend jaar naar de vertalers van Animal Crossing? Het is echt een goed spel, juist ook in het Nederlands. Ik kwel Blathers met elk insect dat ik vind om te horen wat hij nu weer tegen het beest heeft.

Meer laden