Log in
✊🏿
Seblog.nl

Kort

Ik heb ook maar even Pesten aan de Spellendoos toegevoegd, want daar had ik eigenlijk alle onderdelen al voor. En het leuke is: elke speler heeft een hand, er is een trekstapel, een aflegstapel en een plek open op tafel... hiermee kan je vast ook een hoop andere kaartspellen spelen die ik zelf niet eens ken.

Ik heb net Machiavelli toegevoegd aan de Spellendoos! Daar had ik een paar nieuwe features voor nodig, die ik dus nu ook heb:

  • Je kan nu de beurt doorgeven aan een willekeurig persoon. Achter elke speler staat een knop 'nu' en als je daar op klikt is die speler direct aan de beurt. De volgorde van de beurten blijft hetzelfde. (Dit was nodig omdat in Machiavelli de koning uit de vorige ronde de nieuwe ronde begint.)

  • Er zijn nu twee verschillende types kaarten ('gebouwen' en 'rollen') die niet door elkaar heen mogen lopen. Qua uiterlijk zie je er nog niet zo heel veel van, maar het is dus onmogelijk om een rol als gebouw te spelen.

  • De sectie 'Rollen' toont alle kaarten die er liggen alleen aan de speler die op dat moment de beurt heeft. Dit is nodig, omdat je in het echte spel dus een steeds kleiner wordende stapel doorgeeft tussen de spelers, die de anderen dus niet mogen zien.

  • En verder nog wat cosmetische aanpassingen gedaan voor de player-area's: er zit nu een rand omheen zodat je beter ziet waar hij begint en eindigt.

Hopelijk is het hiermee een beetje te spelen. Het is gek dat je dus eerst steeds de beurt door moet geven langs alle spelers om de rollen te verdelen, en dan de beurt moet geven aan specifieke karakters, maar volgens mij zijn alle ingrediënten aanwezig!

Ik verbaasde me net dat het nog steeds zo werkt dat als er iets op de keukentafel ligt, je ernaar toe moet lopen om het te pakken. Dat is gewoon nog hetzelfde.

Goed stuk van Maxim Februari in NRC: Gruwelijk misverstand: ‘privacy’ is het punt niet.

Als je het land gaat besturen met data, en dat zal in deze nieuwe coronasituatie versneld gaan gebeuren, moet je goed bedenken wat dat betekent voor de fundamentele beginselen van de rechtsstaat. Voor het legaliteitsbeginsel, de toegang tot de rechter, de betrouwbaarheid van de overheid en het recht op gelijke behandeling. ‘Privacy’, met zijn associatie van een luxe privéleventje, beschrijft dat terrein in de verste verte niet.

Met name dat punt dat 'privacy' eigenlijk niet de juiste term is omdat het verkeerde associaties oproept. Met lekker naakt in een tuin in Zuid Frankrijk kunnen zitten, zonder dat iemand het ziet, inderdaad. Enfin, lees het stuk zelf.

Ik heb ontdekt dat ik weekboodschappen eigenlijk heel erg fijn vind. Veel goedkoper dan elke dag naar de AH gaan. Zoals gewoonlijk eet ik direct bij thuiskomst alle snacks op en wat er overblijft is gezond eten voor de rest van de week. (Ik snak wel naar snacks nu.)

Net weer voor een paar dagen boodschappen gedaan – normaal ga ik elke dag – en nu dus genieten van mijn guilty pleasure: een wegwerpbeker ijskoffie.

So another thing about this leap year is that it makes March 6th the 66th day of the year. (Sadly, strftime('%w') is 5 today.)

Fri 06 066 16:06

Er zijn zo veel 5k-apps die beginners vertellen wanneer en hoe lang je moet hardlopen om vijf kilometer vol te houden. Ik mis een Couch Potato app, waarin je bijhoudt hoe lang je op de bank hebt gelegen met een zak chips, zodat ik weet wanneer ik weer geen 200 meter vooruit kom.

NERDPROBLEMEN: IK HEB MIJN CAPSLOCK GEMAPT NAAR ESCAPE, WANT DAT IS HANDIGER MET VIM. ECHTER, OPEENS HEEFT MIJN MAC BESLOTEN DAT CAPSLOCK AAN STAAT EN NU KAN IK 'M NIET MEER UITZETTEN OMDAT IK DAN OP ESCAPE DRUK.

Nice: there's a difference between Laravel's Str::title() and PHP's native ucwords(): the first also lowercases the rest of the word, while the latter keeps the casing as is.

We then realized our Javascript capitalize() helper function had a bad name: what behavior should that one have? Return a City object which has a capital with the name of the given string?

Meer laden