Log in
✊🏿
Seblog.nl

Kort

Mogen de kroegen en clubs weer open? Mijn buren besmetten elkaar toch wel, en dan ben ik van dat geschreeuw van die tuinfeesten af.

Mensen in de Albert Heijn zijn echt levensmoe. Ik was er heel kort vier broodjes pakken en zeker vier keer stond er opeens iemand minder dan een meter naast me. Het voelt heel onprettig.

Ik: heel veel niezen en snuiten, buiten geen pluizen in de lucht. Toch corona in plaats van hooikoorts?

Weeronline:

Iedereen zegt wel dat nuance niet sexy is, maar ik moest net bijna huilen van dit filmpje, zo krachtig. Nuance is sterk en leidt tot juistere benadering van situaties. Neem je tijd, achteraf valt er genoeg te herstellen indien nodig, maar doe vooral zelf niet iets onherstelbaars.

Gaat me dus om wat de agent zegt. Het omgooien van een standbeeld is minder genuanceerd, maar net als de agent begrijp ik die actie. (Dat standbeeld had inderdaad op een politieke manier verwijderd moeten worden, maar eigenlijk ook al best een tijd geleden.)

Mijn hoofd deed het net inderdaad: ik was even oprecht verbaasd dat we een zwarte ambassadeur hadden. Dat is zo fout op zo veel punten.

We leren te veel dat racisten slechte mensen zijn. Want niemand denkt van zichzelf dat ie een slecht mens is. Het is beter om te leren dat racisme overal is, ook in jouw hoofd. Racistische gedachtes definiëren niet wie je bent, maar je moet ze wel blijven opsporen en ontkrachten.

Ik ben voor het eerst weer een dagje naar kantoor geweest, op de fiets, en heb vandaag meer mensen gesproken dan in de afgelopen 3 maanden. Ook: voor het eerst sinds 3 maanden langer dan 3 uur niet thuis geweest. Bizarste is wel dat het voelt alsof ik hier gister nog was.

Ik ben jarig en dat betekent dat er een bepaalde foto van een student en een tank bijna ook 31 is geworden. ‘China!’, roept Trump, maar hoe dicht bij een Amerikaanse foto zijn we?

Kreeg ik zojuist echt een breaking-news-notificatie van de publieke omroep, die me uitnodigt om naar een livestream te kijken hoe mensen op een terras gaan zitten?

Mag de Nijhoffprijs volgend jaar naar de vertalers van Animal Crossing? Het is echt een goed spel, juist ook in het Nederlands. Ik kwel Blathers met elk insect dat ik vind om te horen wat hij nu weer tegen het beest heeft.

Mag ik jullie even lastig vallen met #animalcrossing? Dit is mijn uit de hand gelopen hobby... Nook wilde er maar 5 hebben, maar ik vond veel meer beesten.

Inmiddels is zijn vriend Blathers op mijn eiland neergestreken, omdat die wel potentie zag in mijn verzameldrift. Probleem is alleen: hij wilde er maar 15 hebben en is nu druk bezig met de papieren voor een museum.

Dus voor de time being heb ik de boel maar even bij hem voor de tent neergezet. Wat ik zeg: uit de hand gelopen hobby.

De fossielen die ik vond laat ik wel even lekker thuis. Zou niet willen dat ze nat worden!

Ik heb Animal Crossing en een week vakantie genomen en hou nu tegen collega’s vol dat dat zo gepland was, maar ik vrees nu al dat de grap me gaat inhalen en ik inderdaad de rest van de week op mijn eiland zit.

Ja ik speel dus sinds een tijdje piano. Ben nu bezig met ‘The Entertainer’ van Scott Joplin.

– Hm, dat ken ik niet...

Tuurlijk wel, dikke tieten kartoffelsalat.

– O die!

O jee, ik heb bij de AH twee Ben&Jerry’s gekocht omdat ze in de bonus waren, maar er past er nog maar één in de vriezer. Wat nu?~~

Meer laden