Stronk

Een tijdje terug was er een landelijk nieuwsbericht over rellen in het Goffertpark, op dezelfde dag dat er ook een tribune sneuvelde onder het gewicht van een grote groep hossende Vitesse-supporters. De rellen waren flink uit de hand gelopen, er werd met van alles gegooid, ‘zelfs met een boomstam’, stond er.

Nog veel langer geleden fietste ik op een dag naar werk. Mijn route ging destijds door het Goffertpark. En het was niet zomaar een dag: het stormde. Net na het stadion stond een boom die al heftig ver was doorgezakt en flink stond te schudden. Ik heb toen naar de boom geknikt en ben afgeslagen, richting de Weg door Jonkerbos, om er niet onder te komen te liggen.

Toen ik terugfietste naar huis bleek de boom inderdaad te zijn omgevallen. Later is hij weggezaagd, bleef alleen de stronk over. Mijn route is sindsdien veranderd, maar telkens als ik er langs fiets groet ik die stronk nog even.

Vandaag kwam ik weer langs de stronk, en zoals ik inmiddels al vermoedde was het bovenste stuk, dat al een tijdje wat losser hing, weg. Gek, dacht ik, ik had op die bewuste dag niet verwacht die boom jaren later nog schade zou veroorzaken en het tot het landelijk nieuws zou schoppen.