Ik dacht, ik lees ook eens een boek. Of ja, dat doe ik wel vaker. Maar ik dacht: ik recenseer er eens een, met van die bolletjes. Mijn eigen GoodReads op Seblog. En ik heb net dit boek uit, komt dat even goed uit. Over een lerares die het met haar 14-jarige leerling doet, dat dan weer wel.

Het boek beschrijft dus iets wat je af zou moeten keuren: leraren moeten van hun leerlingen afblijven en als je dat niet vindt heb je zelf ook een probleem. Maar juist daarom is het fijn om het verhaal eens van een andere kant te zien. Een beetje advocaat van de duivel spelen is fijn, maar je even voelen als de duivel is misschien nog wel beter.

En het fijne van het boek is dat het nooit een stap terug doet van die duivel om haar belachelijk te maken. In tegendeel: ik voelde juist sympathie voor die duivel. Vooral op het eind, als ze verzucht dat normale mensen het zo veel makkelijker hebben. Daar rijst volgens mij een essentiƫle vraag van het boek: wat moet je toch met zo'n seksuele voorkeur? Je zal het maar hebben.

[[boek:De lerares - Alissa Nutting de-lerares.jpg 4]]