De lijst van 2011

Het is weer lijstjestijd. Ik heb geen zin in een lijstje van de beste boeken of de beste restaurants van 2011. Ik heb zin in een alfabetisch geordende lijst van dingen die er afgelopen jaar wel of niet waren.

Aardbeving

Die heb ik dus maar nipt gevoeld. Ik dacht: doet mijn bovenbuurman weer vreemd?

## Autorit Voor het eerst in mijn leven drukte ik zelf op het gaspedaal. Toegegeven: de meneer naast me hield de koppeling beter in de gaten dan ik. Voor 35 euro nam ik een proefles, waarna ik nog maanden gespamd ben over de rest van de rijlessen, die veel te duur zijn. ## Bachelorwerkstuk Eerst probeerde ik het over Vlaamse romans te schrijven, dat mislukte. Toen heb ik het nog even over recensies proberen te laten gaan, maar dat ging ook niet. Nu worstel ik met Lucebert. 2012 zal uitwijzen of het deze keer wel lukt. ## Beestjes [Deze](http://www.twitvid.com/HMFKM) dus. ## Feestje van Kessels Willem en ik gingen naar Eindhoven omdat Noortje jarig was. Een hoogtepuntje!
## Groene eieren Vóór de beestjes in het bakmeel had ik ook al te maken met [eieren](http://instagr.am/p/OJRx9/) die tijdens het opeten groen werden en [eieren](http://instagr.am/p/OJXSE/) die dreven. ## Hoogeveldtkeuken Dit alles had te maken met het verlaten van mijn Hoogeveldtkeuken, waarvoor ik nog een rij [tips](http://seblog.nl/2011/05/hoe-onderhoud-ik-een-studentenkeuken/) opstelde. ## IJsbrand Heb je [IJsbrand](http://seblog.nl/2011/11/ijsbrand-de-vrijwel-onzichtbare-ijsbeer/) gemist? ## IKEA Daar ben ik dit jaar gewoon te vaak geweest, met alle gevolgen van dien. ## iPhone Halverwege viel mijn iPhone stuk. Dat zag er ongeveer zo uit:
Gelukkig kwam er na 7 weken alweer een nieuwe van de verzekering. ## Kerstkaart van mijn vader Een nieuwe binnenkomer (namelijk gister): de kerstkaart van mijn vader. Hij doet tegenwoordig dan ook alleen nog maar aan nieuwjaarskaarten. Zó hermetisch, ingewikkeld en briljant dat hij het alleen zelf snapt. Maar je moet er om lachen, hoe dan ook. ## Keuken na de intro Bij de introductie van de universiteit kwamen er wat (toen) toekomstige eerstejaars Nederlands bij me eten. Ze moesten zelf koken, dan weet je hoe laat het is. 'Hoe lang is het van hier naar het Keizer Karelplein?' vroeg de mentor toen het toetje op was. 'Een kwartier, maar reken maar 20 minuten.' Ze moesten er om 20:15 zijn. Het was 20:00. Ik heb 3 uur staan afwassen. [Foto 1](http://instagr.am/p/Khk_3/) | [Foto 2](http://instagr.am/p/KhlQk/) ## Kutgitaar Als 2011 ergens het jaar van was, was het het jaar van de [Kutgitaar](http://kutgitaar.wordpress.com/). In de tweede editie stond ik. ## Laserprinter
In 2011 kocht ik een Samsung ML-1665 Laserprinter. Zonder dat ding had ik waarschijnlijk niet zo'n grote zineproductie kunnen draaien zoals ik in de laatste maanden van 2011 heb gedaan. ## Les Amours Imaginaires Een pareltje van een film. Kijken is wenselijk. ## Mitchell In navolging van Dennis maakte ik een [boekje](http://seblog.nl/2011/11/24-uur-is-best-lang-mitchell/) in 24 uur. De recensies op Facebook waren lovend. In 2012 ga ik het weer eens proberen, omdat het kán.
## Op de wc hangen natuurlijk ook nog dingen Hiermee begon 2011 natuurlijk pas echt als het jaar van de zines. [Willem](http://modderenlijm.wordpress.com/2011/12/29/het-jaar-van/) was hem even vergeten, maar inmiddels staat hij terecht bovenaan in zijn overzicht van de Nijmeegse zines in 2011. ## Schrijfmachine Ik kocht een [schrijfmachine](http://seblog.nl/2011/10/schrijfmachine/). Die is later de basis geworden van mijn collectie [tekstbeelden](http://seblog.nl/categorie/teksten/tekstbeeld/). Een plekje in de lijst is dus welverdiend. ## Seblog 5 jaar In april was het dan zo ver: Seblog bestond 5 jaar. Om dat te vieren haalde ik het archief offline en begon ik opnieuw met schrijven. Ik beloofde dat er een boek zou komen, met daarin de beste stukjes. Ik ben er inmiddels iets van drie keer aan begonnen, maar nog steeds is het niet af. Misschien moet je niet zelf de redactie voeren over zoiets, vond ook Wout Waanders. In 2012 nog maar eens wat pogingen doen. ## Verhuizen In mei was mijn standaardantwoord op elke vraag die ook maar iets van mijn tijd ging kosten _ja, nee, uhm... ik zit midden in een verhuizing_. ## Waaiweek Na een week in de Plu te Nijmegen te hebben gebivakkeerd (waarbij er elke dag geproduceerd werd) ben ik blijven produceren. Ik blééf bezig. De laatste maanden van 2011 waren dus productiemaanden. Maar. De laatste twee weken van 2011 ben ik stilgevallen. Het is weer op. Desalniettemin mag de Waaiweek op mijn lijstje, want daar begon het toch maar mooi mee. ## Walvis
## Wasmachine ## Wesp Zo medio augustus zat er een wesp in mijn kamer. En jullie hebben allemaal kunnen [lezen](http://seblog.nl/2011/08/de-wesp/) hoe dat afliep. ## Wintertuinfestival
In 2010 stond ik op het Geen Daden Maar Woorden Festival te Rotterdam. In 2011 stond ik op het andere grote literaire festival, het Wintertuinfestival. Stiekem vind ik dat best wel heel gaaf. Eerder droeg ik het verhaal dat ik op het Wintertuinfestival voordroeg al voor op het UITfestival. En daar is dan weer deze foto gemaakt, die ik stiekem ook best wel heel gaaf vind. ## Zwembadje _Het is maandagavond rond een uur of tien als ik uit een chatgesprek opschik van het geluid van stromend water. Staat de kraan soms open? Die blijkt dicht, maar als ik in de keuken kijk zie ik wel gelijk wat er wel stroomt. Met druppels tegelijk komt het uit het plafond gelopen._ Oja, hoe zat dat ook weer? [Lees verder »](http://seblog.nl/2011/05/lekkage/)