Hoe onderhoud ik een studentenkeuken: tips voor Hoogeveldtverlaters
In mijn nieuwe kamer heb ik een eigen keuken. De schoonheid daarvan is eng, zeker vergeleken met mijn oude keuken. Acht tips voor mensen die ook in deze moeilijke fase terecht komen.
1. Was nooit alles in één keer af. Je riskeert dan een leeg aanrecht. Eventueel kan je gebruik en afwassen omdraaien: laat alle spullen gewoon vies op het aanrecht staan en was het pas af als je het nodig hebt.
2. Zet de overige ruimte vol met de volgende apparaten: een frituurpan, een broodrooster, een tosti-ijzer, een grilplaat en een waterkoker.
3. Breng de vuilniszak niet weg als hij vol is, maar zet hem naast de bak. Blijf dan afval (alle soorten) in de zak proppen tot het stapelen wordt. Ga dan door met stapelen.
4. Vul een pan met flink veel olie of boter en laat dit heet worden. Ga dan in de kamer staan en probeer vanaf daar krieltjes, worstjes en ander bakwaar in de pan te gooien.
5. Giet de olie door de spoelbak (frituurvet werkt beter) en zet daarna de koude kraan aan.
6. Prop een bank in je keuken, liefst een oude die net niet past.
7. Maak er een gewoonte van om in een dronken bui bestek uit het raam te gooien. Zo simuleer je de niet meer aanwezige ganggenoten die bestek stelen.
8. Koop veel verse dingen, zet die in de koelkast en wacht een paar weken. Zet op een aantal verpakkingen zelfverzonnen namen en willekeurige kamernummers.