Log in
Seblog.nl

Kort

Ik kan best accepteren dat de meerderheid van Nederland graag Willem-Alexander als ceremonieel staatshoofd heeft, maar zou ik daar ook graag af en toe over willen stemmen.

Kunnen we stoppen met de spelling ‘Tokio’ voor 東京? Liever ‘Tokyo’, of ‘Tookjo’ als je het echt Nederlands wil houden. ‘Tokio’ slaat echt nergens op. Thnx.

De meeste Nederlanders zeggen natuurlijk 'van hier tot Towkiejow'. Daar gaat het eigenlijk al mis.

Sownow koto wa taaihen des nee. Hontow nie owmowsjierooi.

Ik: Hey, het huis waar ik via de achterkant altijd naar binnenkijk staat te koop.

Funda: De woning is voorzien van veel privacy aan de achterkant, vrij uitzicht en geen inkijk van achterburen!

Oké Funda.

Buh ik heb dus per ongeluk vandaag van 10 tot 23:15 gewerkt zonder echt pauze en ‘normaal’ wandel ik dan nog even een rondje om van de vierkante ogen af te komen maar ja, avondklok.

Je huis opruimen terwijl je computer ein-de-lijk de achterstallige updates aan het installeren is die je al maanden aan het wegklikken bent is best wel een goede coronaproof besteding van je eerste paasdag al zeg ik het zelf.

Het wordt toch wel donker in huis.
Ik, voorzichtig: 'wanneer gaat de zon onder?'
Siri zet direct het zich aan: 'één minuut geleden.'
Ik, vertwijfeld: 'dankjewel.'

Ik ga denk ik weer naar bed, straks nog eens proberen. Wat een trieste dag. Ik ben blij met een groot D66, maar niet ten koste van zo veel links. Waarom zo veel groei op rechts ook? Vier jaar is lang zo.

Ik heb de laatste tijd steeds meer Karin-momentjes. Is dit een effect van de lockdownisolatie of word ik gewoon oud?

Postcovid leven: je ruikt naar de postcovid-geur (ook de nieuwe geur van pindakaas, koffie, kaasstengels, chips, tofu en de nasmaak van de overnamechampagne) en dus gebruik je de deoroller die je zelf niet kan ruiken in de hoop dat dat voor anderen wel werkt.

Dan bedenk je je dat anderen niet eens dichtbij genoeg mogen komen om je te ruiken en dat als ze je ruiken er sowieso al betere ventilatie van de ruimte had moeten zijn.

Misschien een gekke take maar ik vind pedojagers een slecht idee en ‘binnenstadsbeschermers’ ook. Als je die baan wil, solliciteer bij de politie, dan krijg je een training. Dit gaat echt fout zo.

Het is zo’n dag dat je Twitter op je computer uitzet, en uit automatisme je telefoon uit je zak haalt en op Twitter kijkt, om daar dan dezelfde tweets weer langs te scrollen.

Het is tijd om te gaan wandelen, voor het straks avondklok is omdat je de hele dag zat te doomscrollen.

Je kan dus, bij een avondklok, nog wel de straat op als je werkgever een verklaring invult dat je naar je werk moet. Met andere woorden: de overheid (en ik denk vooral VVD in deze) gaat ervan uit dat bedrijven eerlijker antwoorden dan burgers. Hmz.

Leuk dat we 4,5 miljoen kilo zout strooien en alsnog ongelukken veroorzaken, maar ik dacht dat we met z’n allen thuis gingen blijven 🤡

De invoering van een avondklok is zondag door het kabinet besproken. Maar premier Rutte en minister De Jonge gaan deze maatregel vanavond om 19.00 tijdens de persconferentie niet aankondigen, want er is veel weerstand tegen.

Als we nou gewoon weerstand opbouwen tegen dat virus. #ikwildieprik

Meer laden