Log in
Seblog.nl

Kort

Iemand vroeg tijdens quarantaine: ‘als jullie dromen, dromen jullie dan over voor de lockdown of over nu?’

Vannacht droomde ik dat ik in een groep mensen stond waarin ik maar geen plek met afstand kon vinden.

Due to The Situation I only listened to Dutch podcasts for a while. Today I went for a bike ride and I wanted to listen to some dev-related talk again, and yep, I really thought someone was ringing at me when the @_bikeshed started.

Ik zou in mijn straat een installatie willen maken die detecteert of iemand harder dan 30 rijdt en dan een kinderfiets lanceert, precies zo getimed dat de remweg bij 30 genoeg zou zijn om schade te voorkomen.

Ik ben bang dat ik het ding de hele dag door opnieuw zou moeten laden.

‪Ik ben het heel erg eens dat Facebook blackface gaat filteren. Ik vind het ook eng dat een Amerikaans bedrijf zo veel macht heeft over onze communicatie. Maar het is ook onze eigen luiheid dat we zo vertrouwen op andermans platformen.‬

Lockdown pro-tip: koop een sandwashed jeans. De zakken zitten al vol met zand, dus je hoeft er niet meer mee naar het strand!

Beh. Ik wilde een mondkapje opzetten toen ik net naar de Albert Heijn ging, maar ik deed het niet, want ja wat gek ook eigenlijk. Bij thuiskomst deze video op NOS.nl. Waarom doe ik dit niet gewoon?

Even los van de verplichting: het is ook niet verboden om een mondkapje te dragen in het openbaar. Als de roep uit de samenleving zo groot is, waarom zie ik ze dan alleen in de trein en niet in de stad?

‪De corona-test is een makkie.‬

‪Ik was verkouden, vermoedde dat het hooikoorts was, maar heb me toch laten testen. Tweemaal drie seconden onprettig, maar nooit pijnlijk. De foto’s en de angst vooraf zijn erger dan de test zelf.‬

‪Laat je testen als je klachten hebt. Meten is weten.‬

Bekend van de sauna: hogere luchtvochtigheid voelt heter aan. Waarom zette ik dan vanochtend de wasmachine aan? Nu hangt de was hier in de woonkamer te walmen.

Nu de tippelzone naast kantoor dicht is voetballen er shirtloze studenten. Ik vind deze verschuiving van lustobjecten prima.

Meer laden