Inmiddels ben ik alweer een paar maanden terug op Facebook, maar ik blijf twijfelen of dat wel een goed idee is. Na het lezen van stukken zoals deze, is die twijfel erger.

Facebook is enger dan bijvoorbeeld Twitter, omdat je op Twitter vooral in je eigen berichtjes bestaat, terwijl Facebook meer probeert jouw online identiteit voor je te zijn. Google is vergelijkbaar eng.

Het stuk observeert aan het eind dat bedrijven als Facebook zich "in toenemende mate [zullen] gaan opstellen als politieke spelers die de nieuwe wereldorde gaan vormen. Ze besturen alleen geen land, maar een wereldwijde gemeenschap van gebruikers."

Op grond van het idee van democratie waarmee ik ben opgevoed heb ik het gevoel dat ik er dan deel van uit moet maken om erover mee te kunnen praten. Voor één moment dacht ik dat ik daarom juist moest blijven. Maar Facebook is geen democratie of vakbond, Facebook is een bedrijf, en hoewel ze zeker goede dingen doen, weet ik niet of ik via deze weg vertegenwoordigd wil zijn.

Ik weet niet of van Facebook af gaan al als een politieke daad wordt gezien, maar ik vrees dat ook op Facebook blijven er een is.

als antwoord op www.facebook.com

Maar daar gaat het me nu toch niet om? Zie Seblog.nl, daar deel ik vrij veel over mezelf. Natuurlijk, Facebook weet meer dan dat, en dat is eng, maar het is een beetje laat om daar nu nog boos over te worden. Het ging me nu om hun politieke positie, en dat ik door hier te zijn hun 'maar we hebben zoveel gebruikers'-claims legitimeer.

Seb heeft dit gebookmarkt.
als antwoord op Jay Robinson

Hi! I saw your like and your re-webmention (because the picture is broken). I think I should've found the right author using all the steps on /authorship – XRay does find it and I'm thinking about switching to using that for my mentions.

What I did see on your side, however, is that you have a p-author outside of any h-*.

I think my site would've found your h-card if it was the first thing on your homepage, or if you would've extended your h-entry to include that p-author h-card. But that only makes your site easier to parse, I should've found it with this already :)